Šokoladinis ryžių pudingas



Ryžiai – universalus produktas. Iš jų galima pasigaminti ne tik sočias sriubas, troškinius, apkepus, gurmaniškąjį daugiaryžį, bet ir gardžius desertus. Išmėginkite aromatingą ryžių pudingą!


INGRIDIENTAI

  • ryžiai                  150 g
  • grietinėlė            350 ml
  • likeris                 1 valg. š.
  • klevų sirupas     2valg. š.
  • kakava                4 valg. š.
  • druska                1 žiupsnelis
  • vanilės lazdelė    1 vnt.
KAIP GAMINTI
  • Grietinėlę supilkite į puodelį.
  • Vanilės ankštį perpjaukite, iškrapštykite sėklytes, sumeskite į grietinėlę ir užkaitinkite.
  • Suberkite ryžius, puodelį uždenkite dangčiu ir kaitinkite ant mažos ugnies apie 20 min, kol ryžiai išbrinks.
  • Nukaiskite puodelį, masę atvėsinkite, įmaišykite kavos likerį, kakavą, klevų sirupą, apelsino žieveles, druską.
  • Kremą dar paplakite šluotele, kad būtų puresnis, atvėsinkite šaldytuve ir patiekite stiklinėse taurėse.
  • Jei norite, į pudingą galite įmaišyti vyšnių, šokolado gabalėlių ir trupintų vaflių.

Komentarai

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Keptos vištienos salotos. Gardu!