Šokoladinis ryžių pudingas
Ryžiai – universalus produktas. Iš jų galima pasigaminti ne tik sočias sriubas, troškinius, apkepus, gurmaniškąjį daugiaryžį, bet ir gardžius desertus. Išmėginkite aromatingą ryžių pudingą!
INGRIDIENTAI
- ryžiai 150 g
- grietinėlė 350 ml
- likeris 1 valg. š.
- klevų sirupas 2valg. š.
- kakava 4 valg. š.
- druska 1 žiupsnelis
- vanilės lazdelė 1 vnt.
- Grietinėlę supilkite į puodelį.
- Vanilės ankštį perpjaukite, iškrapštykite sėklytes, sumeskite į grietinėlę ir užkaitinkite.
- Suberkite ryžius, puodelį uždenkite dangčiu ir kaitinkite ant mažos ugnies apie 20 min, kol ryžiai išbrinks.
- Nukaiskite puodelį, masę atvėsinkite, įmaišykite kavos likerį, kakavą, klevų sirupą, apelsino žieveles, druską.
- Kremą dar paplakite šluotele, kad būtų puresnis, atvėsinkite šaldytuve ir patiekite stiklinėse taurėse.
- Jei norite, į pudingą galite įmaišyti vyšnių, šokolado gabalėlių ir trupintų vaflių.

Komentarai
Rašyti komentarą